Τα νεα μας

Η ευεργετικότητα της υδρολυμένης πρωτεΐνης

Στη La Trufa, έχουμε δίαιτες που βασίζονται σε υδρολυμένες πρωτεΐνες. Αυτές είναι χρήσιμες επειδή διευκολύνουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και συμβάλλουν στη μείωση (εξάλειψη) του αριθμού των πιθανών αντιγόνων στον πεπτικό σωλήνα.

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα:

Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε τρόφιμα μπορούν να χωριστούν σε δυσανεξία σε τρόφιμα (όχι ανοσοποιητική) και τροφική αλλεργία ή υπερευαισθησία (με άνοση απάντηση). Κλινικά σημεία μπορεί να επηρεάσουν περισσότερα από ένα συστήματα, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι το δερματολογικό (κνησμός) και ο γαστρεντερικός σωλήνας (έμετος και διάρροια). Η διάγνωση επιβεβαιώνεται όταν υπάρχει θετική ανταπόκριση σε μια δίαιτα εξάλειψης. Αυτό σημαίνει, ότι αφαιρείται για διάρκεια λίγων ημερών η πρόσληψη του συστατικού που υποψιαζόμαστε ότι είναι η αιτία της αλλεργίας, επιστρέφοντας με αυτό μετά από λίγο, βλέποντας αν υπάρχει η πρόκληση.

Ως αποτέλεσμα, οι συνταγογραφούμενες δίαιτες με υδρολυμένη πρωτεΐνη, χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία σκύλων και γατών, με ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα. Για να υδρολυθεί η πρωτεΐνη πριν την ενσωμάτωσή της στη δίαιτα, μειώνεται η εγγενής αλλεργιογένεσή της. Τα αλλεργιογόνα είναι σχεδόν αποκλειστικά πρωτεΐνες και όλα αυτά είναι δυνητικά αλλεργιογόνα. Αλλά εάν η πηγή της τροφής προέρχεται από υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά σταθερές πρωτεΐνες προωθεί τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ως εκ τούτου, η φύση της πρωτεΐνης επηρεάζει επίσης. Στην La Trufa ενζυματική υδρόλυση της πρωτεΐνης σε μικρότερα πεπτίδια, η οποία μετατρέπει αυτή την πρωτεΐνη σε λιγότερο αλλεργιογόνο. Ως αποτέλεσμα της μείωσης του μεγέθους της πρωτεΐνης, είναι η μείωση της πιθανότητας απελευθέρωσης ισταμίνης, η οποία θεωρείται ως ρυθμιστής της κυτταρικής καθώς και ως μεσολαβητής των άμεσων αντιδράσεων υπερευαισθησίας. Από την άλλη πλευρά, η πεπτικότητα των πεπτιδίων αυτών πιθανώς βοηθά επίσης στη μείωση της αλλεργιογόνου δράσης, καθώς μειώνει το χρόνο που που παραμένει στο έντερο και καθιστά την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων ή δυσανεξιών ελάχιστη. Επιπλέον, αν μια πρωτεΐνη υποστεί σωστή πέψη πριν από την επαφή με τον εντερικό βλεννογόνο, δεν θα ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αποτελεσματικότητα των υδρολυμένων πρωτεϊνών:

Για να ελεγχθούν οι μειωμένες αλλεργιογόνες ιδιότητες των υδρολυμένων πρωτεϊνών σε ζώα συντροφιάς, έχουν γίνει πολυάριθμες μελέτες τόσο σε ζωντανούς οργανισμούς όσο και σε εργαστήρια. Οι εργαστηριακές(χημικες) δοκιμές αποδεικνύουν την ικανότητα των αντισωμάτων να αναγνωρίζουν τα προϊόντα υδρόλυσης σε σύγκριση με τη φυσική πρωτεΐνη και οι «εν ζωη» μελέτες, συγκρίνουν την απόκριση του δέρματος ή του γαστρεντερικού βλεννογόνου των ευαισθητοποιημένων ζώων, σε αυτά τα ερεθίσματα. Όλες αυτές οι δοκιμές έδειξαν, ότι είναι δυνατή η υδρόλυση της πρωτείνης, που απομονώνεται από το κοτόπουλο ή το συκώτι κοτόπουλου σε βαθμό που μειώνει σημαντικά ή μπορεί να εμποδίσει την ανοσολογική αντίδραση, δηλαδή ότι αυτά τα υδρολύματα είναι πραγματικά υποαλλεργικά.

Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη άλλους παράγοντες για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας μιας υποαλλεργικής διατροφής. Οι πηγές λίπους, ινών και υδατανθράκων, τα προσθετικά γεύσης και αρώματος, τα πολύπλοκα ανόργανα στοιχεία και τα προμείγματα βιταμινών μπορούν να είναι πιθανές πηγές πρωτεϊνών. Επίσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής στα εργοστάσια, μπορεί να προκύψει μόλυνση της δίαιτας με ανεπιθύμητα αντιγόνα, γι αυτό οι έλεγχοι της καθαριότητας όλου του συστήματος παραγωγής και οι έλεγχοι όλων των βημάτων παραγωγής και παρασκευής της τροφής θα πρέπει να είναι εξαντλητικοί. Ως εκ τούτου, η αποτελεσματικότητα πρέπει να αξιολογείται στο τελικό προϊόν και όχι μόνο στις υδρολυμένες πρωτεΐνες. (Βλέπε Ποιότητα IFS).

Η διατροφή θα πρέπει να είναι μια ισορροπημένη σύνθεση θρεπτικών ουσιών, με μεγάλη πεπτικότητα στο λεπτό έντερο και περιορισμένο αριθμό συστατικών. Και τέλος, για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιτυχία, είναι απαραίτητο να εμπλακεί ο ιδιοκτήτης, ότι η αυτού του είδους διατροφή, θα είναι το μόνο φαγητό που θα λαμβάνει το ζώο.

Συμπέρασμα:

Οι υδρολυμένες δίαιτες του La Trufa, λόγω του χαμηλού μοριακού τους βάρους και της υψηλής πεπτικότητας, είναι πολύ αποτελεσματικές στη θεραπεία των ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα τρόφιμα και είναι επίσης επωφελείς για τη θεραπεία της εντερικής φλεγμονώδους νόσου (IID).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *