Συχνες Ερωτησεις

weare-nutrahunters

Η La Trufa δραστηριοποιείται στην εξειδικευμένη αγορά τροφών για σκύλους και γάτες. Δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια, από ένα ερευνητικό πρόγραμμα με σκοπό να ανακαλύψει την ιδανική διατροφή για αυτά τα ζώα, αναπτύσσοντας τύπους και προϊόντα που επιτρέπουν όχι μόνο να μεγαλώσουμε και να διατηρήσουμε τα σκυλιά, αλλά να καλύψουμε με εύκολο και απλό τρόπο τις διατροφικές απαιτήσεις τους.
Στη La Trufa δεν κάνουν μόνο ισορροπημένες και πλήρεις ζωοτροφές, αλλά είναι ακούραστοι κυνηγοί της καλύτερης διατροφής για σκύλους και γάτες.

Η La Trufa, έχει δημιουργήσει μια σειρά υψηλής ποιότητας τροφών για γάτες και σκύλους, διαθέσιμες τόσο σε εξειδικευμένους πελάτες όσο και στο ευρύ κοινό. Η τροφή, έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, τόσο από άποψη θρεπτικότητας, όσο και από πλευράς περιεκτικότητας σε κρέας, ώστε να ταιριάζει στα κατοικίδια που την καταναλώνουν και να είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά. Στόχος είναι να παρέχουμε στα κατοικίδια μας άριστες τροφές, στις καλύτερες δυνατές τιμές. Τίμια και ειλικρινά…

Η αγορά τροφίμων για γάτες και σκύλους ξεκίνησε το 1860, όταν ένας
Αμερικανός ηλεκτρολόγος, ο James Spratt, δημιούργησε το πρώτο “κέικ για σκύλους”, το οποίο παρασκεύασε από σιτάρι, λαχανικά και μοσχαρίσιο κρέας. Το παράδειγμα του ακολούθησαν άλλες εταιρίες και έτσι τα ψητά τρόφιμα για σκύλους, εισήλθαν στην αγορά κατοικίδιων ζώων, στην οποία προηγουμένως κυριαρχούσαν οι κρεοπώλες.
Εκτός από το ζήτημα της κερδοφορίας, το γεγονός ότι οι γάτες και τα σκυλιά είναι βασικά σαρκοφάγα είναι κάτι που δεν υπολόγιζαν στον κλάδο μέχρι και τις αρχές αυτού του αιώνα. Εμείς, ζούμε με αυτό τον κανόνα.
Το να γνωρίζουμε ότι κάθε σκυλί στη γη είναι, γενετικά μιλώντας, απλά ένας λύκος με 78 χρωμοσώματα, είναι απαραίτητο για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο θα τραφεί σωστά. Αυτή η ίδια φιλοσοφία (πραγματικότητα) μπορεί να εφαρμοστεί και στις γάτες. Γι’ αυτό το λόγο, το 88% των συστατικών των τροφών μας προέρχεται από ζωική πηγή. Δοκιμάστε τα προϊόντα μας και αν το κατοικίδιο σας μείνει ευχαριστημένο, μείνετε μακριά από σκευάσματα που δεν έχουν τις ίδιες αρχές με εμάς.

Ορισμένες πηγές πρωτεϊνών είναι απλά καλύτερες από άλλες, επειδή παρέχουν έναν καλύτερο συνδυασμό αμινοξέων. Αυτές οι καλύτερες πρωτεΐνες έχουν κάτι που ονομάζεται Biological Value (BV).
Η βιολογική αξία (BV) είναι μια κλίμακα μέτρησης, που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του ποσοστού μιας πηγής θρεπτικών ουσιών που χρησιμοποιείται από το σώμα. Εν ολίγοις, η BV μας λέει πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιεί ο οργανισμός την πρωτεΐνη. Θεωρητικά, η υψηλότερη BV μιας τροφής είναι 100%.

Είναι προφανές ότι τα συστατικά καλής ποιότητας στη διατροφή του ανθρώπου, επιτρέπουν γενικά να είναι πιο υγιής και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Η La Trufa επιτρέπει στα σκυλιά να καταναλώνουν υψηλής ποιότητας συστατικά, που μέχρι σήμερα δεν ήταν κοινά διαθέσιμα για αυτά τα ζώα. Αυτά τα συστατικά θα τους επιτρέψουν να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιή, όπως και εμείς. Στη La Trufa εργάζονται με τρόφιμα που είναι κατάλληλα για κατανάλωση, από τον άνθρωπο και το κάνουν με επιχειρηματικές και εργασιακές δομές που υπερβαίνουν τα τελευταία πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.

La Trufa Canina: “Δουλεύουμε με τρόφιμα που είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και χρησιμοποιούμε επιχειρηματικές και εργασιακές δομές που υπερβαίνουν τα τελευταία πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.
Οι τύποι μας προσαρμόζονται πάντοτε στις ανάγκες των ζώων που καταναλώνουν κρέας και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κανένα ανθρωπογενές πρόσθετο ή αντιοξειδωτικό, όπως το BHT, το BHA, το Ethoxyquin ή το λιποδιαλυτό μη φυσικό Vit K, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε πολλές περιπτώσεις.
Η τροφή μας δεν έχει χημικά πρόσθετα, αφού όλη η θρεπτική αξία προέρχεται από τα συστατικά που χρησιμοποιούμε και εάν τα χρησιμοποιούμε, χρησιμοποιούμε φυσικές παραλλαγές (σελήνιο, φυσικές βιταμίνες κλπ.).
Η διαδικασία παραγωγής μας υπερβαίνει το τρέχον μέγιστο πρότυπο ασφάλειας τροφίμων, FSSC 22000, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Πιστοποίησης Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων (FSSC) και αναγνωρίζεται από την GFSI (Global Food Safety Initiative). Το πρότυπο αυτό είναι ένα πλήρες εργαλείο για την ασφάλεια των τροφίμων, το οποίο βασίζεται στο πρότυπο διαχείρισης ISO 22000: 2005 και στο πρότυπο PAS 220: 2008 για την ασφάλεια των τροφίμων στην παραγωγή.”

Η υδρόλυση είναι μια διαδικασία, που καθιστά δυνατή την καλύτερη αφομοίωση των πρωτεϊνών και σε μεγαλύτερες ποσότητες, καθώς διασπά τη δομή των πρωτεϊνών στη διατροφή και έτσι απομακρύνονται τα αλλεργιογόνα. Επομένως μπορεί να αποφευχθεί η ανοσολογική ανεπάρκεια στους σκύλους, που είναι ήδη ευαίσθητοι ακόμη και σε πρωτεΐνες που έχουν παραμείνει άθικτες.
Με την υδρόλυση μπορούμε να επιτύχουμε υψηλότερη φυσιολογική πέψη σε γάτες και σκύλους και να αποτρέψουμε τα προβλήματα υπερευαισθησίας.
Ένας δευτερεύoν στόχος, είναι να διασπαστούν οι πρωτεΐνες σε τέτοιο σημείο, που να μην υπάρχουν αντιγόνα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση και να επηρεάσουν ένα άτομο που δεν έχει έρθει σε επαφή ποτέ πριν. Όλα τα αποξηραμένα κρέατα στη διατροφή μας έχουν υδρολυθεί.

Ίσως πρέπει να διευκρινίσουμε την ερώτηση. Έχει αποδειχθεί, ότι η συνεχής έκθεση σε μια απλή πηγή πρωτεΐνης, μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη αλλεργιών. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε διαφορετικές πηγές πρωτεϊνών, για να επιτύχουμε τον στόχο μας για τη διατροφή των κατοικιδίων.
Η αλλαγή της διατροφής ενός σκύλου ή γάτας, όσο είναι ισορροπημένη, είναι κάτι που πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη. Υπό φυσικές συνθήκες, τα είδη διατροφής που διατίθενται για τα είδη αυτά, είναι ελαφρά διαφοροποιημένα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια διατροφή με βάση το κρέας, με μικρές διακυμάνσεις ανάλογα με την εν λόγω δευτερεύουσα τάξη ή οικογένεια. Οι γάτες κυνηγούν και τρώνε βασικά “όλα τα κρέατα που κινούνται” και τα σκυλιά είναι επίσης κυνηγοί και σαρωτές, που δίνουν τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο φάσμα τροφών, όπως γίνεται με όλα τα σαρκοφάγα.
Από πρακτική άποψη, αν η διατροφή πληροί όλα τα κριτήρια που περιγράφονται έως τώρα και η γάτα ή το σκυλί σας είναι άνετα, τότε γιατί να θελήσετε να τα ταΐσετε με κονσέρβα που περιέχει υποπροϊόντα και πρόσθετα;

Σαν λέξη, η ολιστική είναι μια έννοια βασισμένη στη συνολική και παγκόσμια ολοκλήρωση μιας έννοιας. Στον τομέα των τροφών για ζώα συντροφιάς, αυτή η έννοια εφαρμόζεται από την προοπτική του μάρκετινγκ σε όλα τα τρόφιμα που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες της γάτας ή του σκύλου μας.
Η νέα μας σειρά για το 2016, Il Tartufo, είναι μια “ολιστική” γκάμα τροφίμων. Με αυτό το προϊόν αναγνωρίζουμε τη φύση του σκύλου ή της γάτας μας και προσφέρουμε ένα καθεστώς διατροφής, το οποίο, περισσότερο από το να είναι ισορροπημένο, είναι 100% κατάλληλο για αυτούς, προκειμένου να διασφαλίσει την ευημερία τους.
Έννοιες όπως “φυσικό” ή “φρέσκο” είναι συζητήσιμες. Μπορεί ένα προϊόν να “ισχυρίζεται” ότι περιέχει 70% φρέσκο ​​κοτόπουλο. Σας υποσχόμαστε ότι όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε, εκτός από ότι είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο, είναι πάντα φρέσκα.
Σκεφτείτε αυτό: σε πόσα σουπερμάρκετ έχετε δει τις σακούλες των τροφών στα ψυγεία, για να παραμείνουν φρέσκες, όπως θα γινόταν με μια μπριζόλα;
Παρατηρώντας τις ονομασίες των συστατικών θα μπορέσετε να καταλάβετε ποια τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία τους. Για παράδειγμα, το αφυδατωμένο κρέας από ένα συγκεκριμένο ζώο είναι πάντα προτιμότερο από οτιδήποτε άλλο.

«Στο σημείο αυτό, θα σας προκαλούσαμε να μας δώσετε μια ευκαιρία!»